Over

Annelies van der Woude

IMGP2239

Nieuwsgierig, ondernemend en creatief. Een goed luisteraar, invoelend. Nieuwsgierig naar wat mensen en organisaties beweegt en bezighoudt. Ik denk graag in mogelijkheden, mijn voelsprieten staan doorgaans op scherp. Werken doe ik graag in verbinding en afstemming met anderen.  

Ik studeerde Sociologie aan de universiteit van Nijmegen en maakte na twee jaar de overstap naar de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn eerste werkgever was het Eindhovens Dagblad, waar ik verslaggever en later (eind)redacteur was. In die periode werd ik ook moeder van drie prachtige kinderen.

Na tien jaar  regio-journalistiek werd onderwijsorganisatie Stichting Veldvest mijn volgende werkgever. Hier werkte ik als communicatiemedewerker voor verschillende basisscholen en de overkoepelende stichting. 

Door de jaren heen volgde ik verschillende cursussen fotografie, aan de fotovakschool in Apeldoorn en bij Patrick Mollema in Frankrijk. 

Sinds 2012 werk ik als freelance journalist/tekstschrijver en fotograaf.

Momenteel werk ik als communicatieadviseur o.a. voor de Koepel Adviesraden Sociaal Domein en schrijf ik op wisselend voor Fontys Hogescholen, Onderwijs Maak je Samen, Movisie, Zorg + Welzijn, Brabants Dagblad, Management Kinderopvang en Zosja. Kijk gerust bij mijn portfolio voor een indruk van mijn werk.